Skip to main content

Verslag JUG010 18-10-2016

Het was gezellig druk tijdens het eten voorafgaande aan de JUG010 meeting.

Joomla! nieuws

Roland opent de avond, verwelkomt de ongeveer 20 aanwezigen, met het laatste Joomla nieuws.

 • Joomla! 3.6.3 is vanmiddag uitgekomen, later op de avond is al duidelijk dat er een aantal problemen zijn geconstateerd o.a.
 • FA (authenticatie in twee stappen), inloggen hiermee gaat fout!
 • Javascript (core.js) probleem

Het advies is de update naar Joomla 3.6.3 niet te doen en te wachten op 3.6.4 waar deze problemen verholpen zullen zijn.

 • Een korte kijk naar de toekomstige Joomla! 3.7 en 4.0 versies.
 • joomla world conference 2016 pm
  Joomla World Conference Canada ( 11-11-2016), Roland geeft aan hier naar toe te gaan.

Fred meldt het volgende:

 • Op dinsdag 25 oktober komt de JUG010-werkgroep bij elkaar met als thema onderwerp van deze avond ACYMAILING. Belangstellenden kunnen zich opgeven via het e-mailadres van iFred (info@ifred.nl), je ontvangt dan nadere informatie.
 • Yootheme Pro is er inmiddels, de eerste ervaringen zijn positief. De JUG010 werkgroep gaat hiermee aan de slag. Datum hiervoor wordt nader bekend gemaakt.

Presentatie Patrick Faasse - Form2Content

jug010 18102016
Het stond al maanden geleden geprogrammeerd maar vanavond is het zover en geeft Patrick Faasse zijn presentatie over Form2Content.

ftc
Form2Content is een zogenaamd CCK (Content Construction Kit ). Het maakt het mogelijk dat content beheerders Joomla! artikelen aan maken zonder dat men enige kennis van HTML heeft en men hoeft geen rekening te houden met vormgeving. 

De website bouwer kan met form2content, middels een toolbox, naar eigen specificaties een formulier bouwen waarmee content beheerders eenvoudig en gestructureerd content kunnen plaatsen via de voorkant op een website. Een contentbeheerder hoeft dus nooit via de administrator in te loggen, maar krijgt een inlog via de voorkant van de website alwaar deze de content met het F2C maatwerkformulier op de website plaatst.

Hoe werkt Form2Content: F2C helpt Joomla te artikelen te maken op een flexibele en unieke manier. Dit wordt bereikt door het splitsen van informatie (data) en presentatie (indeling) op Joomla artikelniveau. Hiervoor zijn geen core hacks, extra content scripts of plug-ins nodig. F2C verzamelt artikel informatie met behulp van zelf gemaakte formulieren. Deze gegevens worden dan geplakt in Joomla artikelen. De artikelen die door Form2Content zijn 100% Joomla en opgeslagen in de Joomla categoriestructuur. Dit maakt Form2Content compatibel met alle 3rd party plugins.

De light versie van F2C is gratis, daarnaast is er ook een betaalde versie F2C Pro vanaf 35,- euro verkrijgbaar. Zie de website voor de verschillen tussen de light en pro versie.

pfPatrick heeft ook de diverse extensies en plugins besproken en veel zaken live laten zien. De door Patrick gegeven powerpoint presentatie zal hier op een later moment worden geplaatst.
Patrick geeft het volgende aan: F2C is een extensie met zeer veel mogelijkheden, het is dan ook zaak als je hiermee aan de slag gaat om langzaam en eenvoudig te beginnen, veld voor veld op te bouwen en dit telkens uit te testen waarna verder te gaan.

Na afloop van de presentatie over Form2Content wordt Patrick hartelijk bedank voor zijn nuttige inbreng van deze avond. 

Kom je de volgende keer ook? Bekijk hier de komende data. Je bent van harte welkom!

 • Aangemaakt op .
 • Hits: 1777