Verslag JUG010 20 juni 2016

Op 20 juni organiseerde de Gebruikersgroep Regio Rotterdam weer een maandelijkse bijeenkomst. Dit stond op de agenda.
Met 14 mensen mensen was het weer gezellig druk bij Brasserie La Cocotte in Hoogvliet Rotterdam. Gezellig samen een hapje eten, vanaf 17:30 uur. Dat hoort helemaal bij de JUG010 en het wordt steeds beter bezocht. Het geeft ruimte om over van alles en nog wat te kletsen en toch weer een hoop leuke én nuttige informatie uit te wisselen.

Nieuws uit de community

Roland Dalmulder geeft een update van het laatste nieuws en vertelt over de nieuwe structuur van de Joomla updates die er aankomen. Hij nodigt iedereen uit om de Joomla 3.6 beta 2 te testen. Er zijn nog een aantal ACL aanpassingen onderweg voor de uiteindelijke versie, dus testen is key! De Hikashop-dag in Breda was een succes en er wordt dan op de JUG010 gezellig gediscussieerd of zo’n dagje even dieper in een thema duiken ook geschikt is voor andere thema’s. Dit lijkt zeker zo te zijn.

Volgende week een "BBQ dus geen Pizza", Bugs & Fun in Made vlakbij Breda, een goed moment om weer gezellig aan Joomla te werken. Inschrijven en info vind je op de pagina van die bijeenkomst.

Werkgroepjes

Na het nieuws stonden werkgroepjes op het programma. Dit was er al een hele tijd niet van gekomen en er was een keur van thema’s die de revue passeerde. Zo werd er naar de tekst-editor ARK t.o.v. JCE gekeken. Er werd gestoeid met foto’s en sliders.

JUG010werkgroep

Op de foto staan Wim Leewis, Rob van de Steenoven, Etienne Martens en Arie Smitskamp in de rol van "vier wijzen”. Alle vier in hun favoriete denk/werkhouding bezig een probleem te veroorzaken dat er niet was, met de vraag hoe maak / stijl je een eigen 404-pagina en hoe laat ik die binnen mijn template zien. Deze heren weten er nu veel meer van te vertellen. 

Terugkoppeling van de werkgroepen: 

werkgroep ARK editor

ARK editor is onderzocht en het ziet er mooi uit, de gratis versie kan weinig en het is vooral een mooie editor voor contentbeheerders. Voor kleinere sites lijkt het niet veel toe te voegen als je naar prijs-kwaliteit kijkt en t.o.v. de JCE-editor. Er komt ook een ARK media manager voor fotobewerking. 

werkgroep sliders

We hebben de vele mogelijkheden bekeken van de slider in Widgetkit en van de JS Flex slider. Gebruikelijk is een foto te bewerken in een fotobewerkingsprogramma en de bewerkte foto in een slider op te nemen. Wij zochten naar een slider waarmee je snel - op het strand, met je smartphone- een aantal foto’s kan uploaden en door te schuiven het gewenste deel van een foto laat zien. In JCE kun je een maximale breedte aangeven van de te uploaden afbeelding en je kunt er ook in knippen.  

werkgroep 404 en redirect
In de error.php in template Protostar zijn stukjes code uitgeprobeerd:

bij een SEF URL:

header (‘Location: /waarwiljenaartoe’);

en anders

header (‘Location: /index.php?option=com_content&view=article&id=123&Itemid=123’);

exit();

Met de Redirect Manager of Verwijzingsbeheer binnen Joomla kun je geen bestaande URL’s doorsturen naar een andere URL.

werkgroepje Piwik web analytics

Er is kort rondgekeken op Piwik https://piwik.org/ en het lijkt erg eenvoudig om een website mee te analyseren.

Al met al was het een waardevolle avond, de interactie in de werkgroepjes is zeer leerzaam en leuk. 

Ook het vermelden waard: Fred van der Neut heeft de JUG010 gesponsord. Bedankt! 

Woon of werk je in regio? Kom dan ook eens naar onze maandelijkse bijeenkomsten. Iedereen is welkom en je betaalt alleen je consumpties aan de bar! 

Alle onderwerpen en sprekers vind je in de agenda van de Joomla gebruikersgroep Regio Rotterdam.

  • Aangemaakt op .
  • Hits: 1588