Vergelijking template-frameworks

Tijdens de bijeenkomst van 21 september 2015 vertelde Wim Guiking iets over templateframeworks. Betreft een opzetje voor een vergelijking van een dozijn frameworks. Doel is te komen tot een uitgebreid overzicht, dat een hulpje kan zijn bij de keuze voor een framework of template-type.

Kies (af en toe iets anders)

• Als je eenmaal een bepaalde type template goed beheerst, is het handig om dat telkens opnieuw te gebruiken.
• Maar terwijl eenvoudige sites kunnen volstaan met een eenvoudig template, kunnen meer complexe sites een template nodig hebben met meer opties.
• Ook als je graag vasthoudt aan een bepaald framework, is het verstandig om af en toe eens naar een ander type te kijken. Want de meeste frameworks zijn voortdurend in ontwikkeling, en een andere keuze kan je opeens bieden ‘wat je altijd al graag wilde’.

Checklist

Mijn idee voor een vervolg is tweeledig:
1. We stellen een lijstje samen met (bijvoorbeeld) 10 punten waarop we frameworks willen checken. Niet: beoordelen, want ieder kan zijn eigen belang hechten aan bepaalde aspecten.
2. We lopen samen zo veel mogelijk frameworks door en maken zo een handig overzicht.
Daarbij kán het gebeuren dat bepaalde frameworks of templates opties blijken te bieden die niet in ons 10-puntenlijstje staan maar die wél superhandig of belangrijk zijn. Misschien moet het 10-puntenlijstje dan worden aangepast.

 Frameworks lijst

Het complete overzicht (.xlsx-bestand) is hier te zien of te downloaden.

Per 25 sept. belangrijke toevoeging: uitgebreide uitleg over Gantry 5 op OStraining, door Simon Kloostra, maar in het engels. Drie artikelen gereed, er volgen nog twee.

template, Gantry 5

  • Aangemaakt op .
  • Hits: 2815