Skip to main content

Extensie van de maand

Op dinsdagavond 22 juni is de tweede bijeenkomst van de Joomla! Gebruikers Groep regio Rotterdam (jug010).

De zaal

Dit keer is er een grotere zaal, met airconditioning. De zaal is gratis bij gebruik van consumpties, van minimaal 150 euro zijn, op 1 rekening. Aan het plafond hangt een beamer en gebruik daarvan is 25 euro. Daarom nu de toegangsprijs: 10 euro, maar dat is inclusief maximaal 3 drankjes.

Er is gesproken te kijken naar een andere zaal, maar daarover zijn de reacties verdeeld. Rotterdam blijkt voor de meeste deelnemers meer gewenst. By Dylans is er geen gratis internet, behalve voor hotspot gebruikers. Daarnaast kan gewerkt worden op eigen dongels. De zaal in Ridderkerk is niet op elke gewenste datum te gebruiken.
Iemand (wie ook alweer?) heeft ook aangeboden voor een beamer te kunnen zorgen, als dat nodig is.
Blijf vooral meedenken over zalen en stuur je ideeën hierover naar rotterdam@joomlacommunity.eu

Wie zijn we? Wie vertelde er nu iets over...

Nieuwe leden hebben zich kort voorgesteld. De groep is groot, we kennen nog niet iedereen bij naam. We hebben een lijst met mailadressen, deze mag gedeeld worrden. Volgende keer willen we stickers of naambordjes gaan gebruiken, waarop iedereen naam, profielnaam of iets anders kan schrijven. Vul ook je profiel in op de forum.joomlacommunity.eu/showthread.php?t=6351 Liefst met foto.

We hebben Erik van Loon gemist, hij zou iets vertellen over over waar hij als beginnend Joomla-er tegenaan loopt. Excuses voor zijn afwezigheid, namens Erik.

Extensie van de maand

Patrick Faase deed de prestentatie van de Joomla!dagen nog eens over en vertelde over Form2Content. De presentatie staat op www.joomladagen.nl/2010/progr...eve-oplossing- voor-de-front-end ). Vragen werden beantwoord en discussie moest afgebroken worden. Tijd te kort! Form2Content zorgt ervoor dat redacteuren op een meerv vastgelegde manier content kunnen toevoegen aan een Joomla website.

En dan werkgroepjes

Tja, hoe formeer je die? Hoe kun je even snel aangeven of je beginner bent, of toch al wat gevorderd en als je de ervaren leden apart zet, wie beantwoord dan beginnersvragen. Kortom, we kwamen er nog niet uit.

Een rondje extensies dan maar

Omdat je het niet bij kon houden, hebben we van genoemde extensies meteen ook maar de links opgezocht.

Akeeba Backup voor het maken van backups van database.
www.akeebabackup.com/akeeba-b...mla/index.html

JCE editor om eenvoudig links en afbeeldingen in een artikel toe te voegen
download.joomlacommunity.eu/d...age_dutch.html

RSform
www.rsjoomla.com/joomla-components/rsform.html
www.rsjoomla.com/joomla-compo...omla-form.html

BreezingForms
extensions.joomla.org/extensi...ack/forms/4709

eyeSite
Is je site slachtoffer van een hacker en krijg je een melding van Google? Dan kun je kijken of er iets veranderd is op je site:
extensions.joomla.org/extensi...-security/9149

RSfirewall
www.rsjoomla.com/joomla-compo...-security.html

Jnews
Deze extensie voor het maken van nieuwsbrieven is van de makers van Acajoom.
www.ijoobi.com/Download/Downl...oad-jNews.html

RSMail
Je kunt ook nieuwsbrieven maken met RSMail. Handig is de combinatie met Rsforms.
www.rsjoomla.com/joomla-plugi...rsformpro.html

Mocht je grote mailings willen versturen of heb je lijsten met erg veel mailadressen, kies dan niet voor dit soort oplossingen, maar gebruik een externe service. Zorg dat je bezoeker kan aan- en afmelden zonder al teveel gedoe. De wetgeving op dit gebied is eind vorig jaar veranderd.

JoomlaWorks Tabs & Slides module:
extensions.joomla.org/extensi...-a-slides/2940
www.joomlaworks.gr/content/view/15/42/
www.joomlaworks.gr/content/view/41/42/

NewsShow
tools.gavick.com/newshowpro.html

Gallery
Fotoalbums maak je met bijvoorbeeld Phoca Gallery
download.joomlacommunity.eu/d...7-1_dutch.html

Core Design Web Gallery
Nog een gallery voor je foto's
download.joomlacommunity.eu/d...ree-dutch.html

Google Analytics in je website verwerken
www.thinkbigshot.com/kansas-c...xtensions.html
Een eenvoudige bezoekersteller zie je veel op Joomla hobby websites. Kijk ook eens wat je met een account bij Google Analytics kunt doen. De zakelijke gebruikers zouden niet meer zonder kunnen. Tijd voor een demo?

Advanced Module Manager
Je kunt de css van modules aanpassen met een override, maar je kunt ook deze module gebruiken als je de weergave van modules wilt beïnvloeden.
extensions.joomla.org/extensi...tructure/10307
brian.teeman.net/joomla-gps/j...nistrator.html
Zie ook de website van Peter van Westen: www.nonumber.nl

Title Manager
extensions.joomla.org/extensi...-metadata/3521
Je kunt in de params.ini de parameters van je website aanpassen. Mocht je daar niet aan willen zitten, kijk dan eens wat de Title Manager vor je kan doen. Zo kun je beïnvloeden hoe een browser de titel van je website laat zien.

SEO
De SEF instellingen van Joomla! zelf gebruiken is de ideale optie, maar werkt niet met prettig met bijvoorbeeld de shop Virtuemart. RSjoomla heeft een commerciele component:
www.rsjoomla.com/joomla-compo...a-seo-sef.html

Veilige extensies
Heb je een goede extensie of is de extensie van je keuze wel veilig? Je kunt het nakijken op docs.joomla.org/Vulnerable_Extensions_List


Plannen

We zijn in ieder geval van plan beginnersworkshops te gaan organiseren. Materiaal is er, dat willen we in hapklare brokken knippen.

Verder willen we de volgende keer live een extensie gaan installeren en inzetten in een website. We willen zien hoe het werkt en wat het doet en wat de beste instellingen zijn. In aanmerking komen Akeeba, RSforms en de JCE editor.
Hoe en in welke omgeving we aan de slag gaan, dat gaan we uitzoeken. Op een laptop met XAMPP kan het zowiezo. Ervaringen delen we op Joomlacommunity.eu.

De Joomla Gebruikersgroep Rotterdam

Op het gedeelte van de gebruikersgroep Rotterdam kun je aangeven of je komt. Voel je vrij eens langs te komen en mee te doen!
Voor al je vragen aan de organisatie, mail naar rotterdam@joomlacommunity.eu
Forum: forum.joomlacommunity.eu/forumdisplay.php?f=102

  • Aangemaakt op .
  • Hits: 2584