Skip to main content

Joomla leren

leren
Elke reis begint ooit ergens met de eerste stap. Jezelf Joomla aanleren is voor iedereen een soort reis.

Het startpunt en dus ook je eerste stap zal voor ieder van ons verschillend zijn. Hieronder een aantal mogelijke startpunten en eerste stappen.

De officiële Joomla training. Toegang is gratis. Dit is een set Engelstalige video's met als onderwerpen:

De officiële Joomla Documentatie. Voor een deel in het Nederlands, maar op onverhoedse momenten dan weer alleen in het Engels. Hier een lijst van termen die een nuttige ingang vormen:

Er zijn waardevolle handleidingen en cursussen van derden. Deze zijn allemaal Engelstalig:

 • Better with Joomla!
  Een website die de logica van Joomla uitlegt: uit welke onderdelen wordt een site opgebouwd, hoe komt de layout tot stand, waar en hoe wordt de inhoud ingevoerd, hoe werkt het beheer van de site, en welke uitbreidingen zijn er zoal.
  Een begeleidende site doet hetzelfde maar dan voor het design van een website

 • Siteground Joomla 3 video tutorials
 • Een set van drie video's over het bouwen van een Joomla 3 website, en het overzetten van Joomla1.5 en 2,5 websites naar Joomla 3. Gratis toegang.

 • Joomlatutorials.com
  Een website opgezet en bijgehouden door 1 persoon Brad Baker. De verzameling is ietwat oneven, maar een bezoek zeker waard. Gratis toegang.

 • Lynda.com Joomla Tutorials
  Over Joomla 3 zijn er 6 video cursussen. Deze cursussen zijn niet publiek toegankelijk, je hebt een betaald abonnement nodig. Er is wel de mogelijkheid om gratis eenmalig een 10-daags proefabonnement te nemen.

 • OSTraining.com
  De ontwikkelaar van de officiële Joomla trainingsvideo's heeft een breder aanbod van trainingsvideo's over Joomla. Ook hier is voor toegang een betaald abonnement nodig, met een korte gratis proefperiode.

Joomla verandert geregeld, en daarom verouderen handleidingen en video's vanzelf. Bovenstaande reeks biedt actuele informatie: informatie over Joomla 3. Dat lukt ook iets makkelijker dan bij papieren informatie. Kijk bij boeken over Joomla goed naar de publicatiedatum en de Joomla versie die in het boek wordt gebruikt.

versie 1.0.

training, handleidingen, Joomla boeken

 • Aangemaakt op .
 • Hits: 2418